Колко е важно съхранението и защитата на файловете?Всички ние имаме такива

...
Колко е важно съхранението и защитата на файловете?Всички ние имаме такива
Коментари Харесай

pCloud Crypto – най-високо ниво на сигурност, само сега БЕЗПЛАТНО с всеки Lifetime план

Колко е важно съхранението и отбраната на файловете?

Всички ние имаме такива видове информация и персонални файлове, до които желаеме никой да няма достъп. Независимо дали става въпрос за работни или персонални документи, всичко е значимо и ние заслужаваме цифрова цялост!

С pCloud Crypto ти можеш да съхраняваш и предпазваш най-важната си информация и персоналните си документи в клауда и да ги имаш на всяко устройство. Никой, даже админите на pCloud, нямат достъп до твоето наличие. Ти си единственият, който държи ключа към твоята цялост онлайн.

В допълнение с неповторимото предложение за Lifetime plan (500 GB или 2 ТБ) , ти получаваш гратис Крипто, вечно!

Без месечни, годишни или спомагателни такси. Еднократно заплащане, с цел да получиш своето Lifetime несъмнено облачно пространство.

НАУЧИ ПОВЕЧЕ за промоцията
pCloud съчетава удобството на външния хард диск, с спомагателната отбрана на облачното пространство.
С функционалността на pCloud за криптиране на файлове с client-side encryption, потребителските файлове са безвредно скрити от неоправдан достъп. pCloud Crypto разрешава на потребителите да защищават конфиденциалните си файлове със отбрана от най-голям клас , правейки този развой толкоз елементарен, колкото слагането на файл в директория. Приложението на pCloud за отбрана на данните криптира файловете на компютъра на потребителя и качва на сървърите единствено криптираната им версия. Файловете в никакъв случай не напущат устройството на потребителя некриптирани, тъй че няма метод някой да получи достъп до конфиденциална информация. pCloud ползват zero-knowledge privacy, което значи, че ключовете за криптиране не се качват или съхраняват на техните сървъри, и те нямат опция да виждат файловете на потребителите.

Ключът за криптиране (Crypto Pass) е разполагаем единствено за този, който го основава, т.е. Потребителя.

НАУЧИ ПОВЕЧЕ за промоцията
Pcloud са разнообразни от останалите основани на сигурността услуги.
pCloud е първият снабдител на cloud storage услуга, който предлага криптирани и некриптирани папки в еднакъв акаунт . Въпреки, че на пръв взор най-естественият метод е просто да се криптира всичко, негативите на това са, че когато сървърите не схващат данните, те не могат да ви оказват помощ при работата с вашите файлове. Част от удобствата, които оферират клауд услугите като гледане на видео, непосредствено от клауда на всяко устройство, бързото разглеждане на фотоси, превю на документи, основаване на архиви и разархивиране, слушане на персоналната сбирка от музика и други, не са налични при криптираната функционалност. Ето за какво, с pCloud вие можете да избирате кои файлове да криптирате и заключвате, и кои да съхранявате в тяхното естествено положение, с цел да изпълнявате всички изброени файлови интервенции с тях.
pCloud съчетава най-хубавото от двете благоприятни условия.
pCloud са основали функционалността за криптиране, тъй че да е допустимо най-лесно за приложимост – криптираните файлове ще се виждат и ще могат да се употребяват в съответното приложение единствено когато въведете ключова дума за декриптиране (Crypto Pass) и ги отключите. И противоположното, когато натиснете бутона Lock (Заключи), те към този момент не са налични локално за никой различен. Вие сте единственият, който държи ключа. Дори pCloud, като снабдител на услугата, нямат достъп до вашите криптирани файлове и крипто ключ. Това отличава компанията от всички останали клауд услуги, които качват криптираните данни на сървърите, само че резервират данните в некриптиран формат на компютъра на потребителя, тъй че всеки, който има достъп до него, може да ги види (напр. в случай че изгубите своя лаптоп). При pCloud Crypto такава накърнимост не съществува .

НАУЧИ ПОВЕЧЕ за промоцията
Строго техническите аспекти.
pCloud ползва общоприети за промишлеността 4096-битови RSA потребителски ключове и 256-битови AES за всеки файл и директория. Удостоверяването на данните е по-оптимално и друго по отношение на останалите услуги. Много специалисти считат това за наложителна част от криптирането като се прави инспекция дали криптираните данни са верни.

Удостоверяването на данни се прави посредством калкулиране на криптографски хеш-алгоритми на данните по време на криптиране и декриптиране, и сравняване на резултатите. Съществуват два известни метода за това: единият е да се пресметна контролната сума на целия файл, а другият е изчислят контролните суми на дребни блокове във файла. Недостатъкът на първия метод е, че би трябвало да разполагате с целия файл, с цел да извършите засвидетелствуване, какъвто може да бъде казусът. Частични файлови модификации също са проблематични в този случай и могат да изискват достъп до целия файл. Вторият метод е уязвим към няколко вида офанзиви. Най-често, доставчикът на услугата може да конструира версия от файла, която в никакъв случай не е съществувала, като комбинира разнообразни дребни блокове по друг метод.

В pCloud Crypto са подходили доста новаторско към този проблем като употребяват дърво от хеш-алгоритми (също по този начин наричано дърво на Merkle, сходно на това, което от Bitcoin употребяват като централна част от своя протокол).

Към момента, комбинацията от всички ключове и защитни пластове, които pCloud употребява, се оказва неразбиваема.

Платено съобщение
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР